In de kijker

In deze rubriek zetten we tweemaandelijks een initiatief rond levenslang leren in de kijker.

UPSKILL

Met UPSKILL investeerden POM West-Vlaanderen en VDAB zo’n 8 miljoen euro in state-of-the-art opleidingsmateriaal. Liesbeth Huygebaert, project manager van UPSKILL bij POM West-Vlaanderen, legt uit waarom dit project er kwam en in welke opstellingen zoal werd geïnvesteerd.
Project

Biko West

Het partnerschap van Biko West zet in op de versterking van de instroom van kinderbegeleiders voor de kinderopvang. Het project richt zich tot kwetsbare werkzoekenden en niet-beroepsactieven.
Project

Digibanken tegen digitale uitsluiting

Terwijl de wereld steeds sneller digitaliseert, is het risico op digitale uitsluiting nog altijd aanwezig bij kwetsbare en moeilijk bereikbare groepen in onze samenleving. Met Digibanken wil de Vlaamse overheid daar verandering in brengen.
samenwerking

Partnerschap Volwassenenonderwijs in de provincie West-Vlaanderen

Naar aanleiding van het relanceplan “Edusprong” binnen het volwassenenonderwijs ontstond er een mooie samenwerking tussen de West-Vlaamse CVO’s en Ligo-centra.
samenwerking

Incompanytraject Winkelmanagement VIVES

Via dit project herwerkte VIVES de bestaande graduaatsopleiding Winkelmanagement om deze zowel didactisch als organisatorisch beter te doen aansluiten op de noden van kort- en laaggeschoolde werkenden.
Project
Een inspirerend initiatief rond levenslang leren?

Heb je ook een project of samenwerking rond levenslang leren waar je trots op bent, en wil je de lessons learned delen met ons netwerk? Laat het ons weten!